В Нью-Йорке глава МИД Украины провел встречи со своими зарубежными коллеги

25.09.2007, 11:24

24 сентября в рамках визита в Нью-Йорк министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк провел ряд двусторонних встреч с главами внешнеполитических ведомств иностранных государств, которые принимают участие в работе 62-й сессии ГА ООН. (укр.)

Так, під час зустрічі з міністром закордонних справ Чеської Республіки Карелом Шварценбергом основу увагу було приділено питанням візової політики Чехії у звязку із запланованим вступом цієї країни в Шенгенську зону. З цією метою сторони домовилися провести двосторонні консультації з консульсько-правових питань. Крім цього, співрозмовники підтвердили зацікавлення у розвитку регіональних ініціатив, зокрема участь України у заходах, які проводяться в рамках діяльності Вишеградської групи.

Тема спрощення візового режиму для українських громадян була однією із головних у ході бесіди з А. Яценюка з міністром закордонних справ Словацької Республіки Яном Кубішем. Сторони домовилися найближчим часом укласти угоду про малий прикордонний рух між Україною та Словаччиною, за основу якої було б взято нещодавно підписану подібну угоду між Україною та Угорщиною.

Цього ж дня відбулася зустріч А. Яценюка з міністром закордонних справ Іраку Хошіяром Зібарі, який поінформував про завершення процедур щодо відкриття Посольства Іраку в Україні, що стане новим етапом у розвитку двосторонніх відносин.

Міністр А. Яценюк провів також зустріч з Президентом Республіки Коморські острови Ахмедом Абдалахом Самби. У ході зустрічі сторони погодилися з необхідністю встановлення найближчим часом дипломатичних відносин для активізації двостороннього співробітництва, зокрема у галузі будівництва та підготовки в Україні висококваліфікованих кадрів.

Упродовж дня відбулися також зустрічі міністра А. Яценюка з Президентом Ісландії, премєр-міністром Канади, Принцем Монако, міністрами закордонних справ Швеції та Маврикію.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также