В Нью-Йорке состоялся саммит СБ ООН по вопросам мира и безопасности в Африке

26.09.2007, 11:45

25 сентября находясь в Нью-Йорке министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк принял участие в работе саммита Сосета Безопасности ООН по вопросам мира и безопасности в Африке. (укр.)

Під час цього заходу міністр провів короткі двосторонні зустрічі з главами зовнішньополітичних відомств Південно-Африканської Республіки, Еритреї, Лівії та Обєднаних Арабських Еміратів.

Окремо було проведена зустріч з міністром закордонних справ Федеративної Республіки Нігерія Оджо Мадуекве.

Сторони обговорили можливість проведення політичних консультацій Україна-Нігерія між МЗС у 2008 році та позитивно оцінили стан торговельного та економічного співробітництва двох країн протягом останніх років. Зокрема, А. Яценюк порушив питання співробітництва з Нігерією у науково-технічній сфері, підкресливши, що українські підприємства готові взяти участь у низці проектів, які наразі реалізуються нігерійським урядом, а саме, у спорудженні гідроелектростанції на р. Кавуна, завершенні будівництва найбільшого у Західній Африці металургійного комбінату у м. Аджаокута, будівництві Транссахарського газопроводу з Нігерії до Алжиру для подальшого транспортування газу до Європи.

Нігерійський колега підтримав зацікавленість своєї країни у залучені українських компаній до розробки та експлуатації нафтогазових покладів Нігерії та їх участі у модернізації нафтопереробної промисловості цієї країни.

Міністр О. Мадуекве запросив А. Яценюка відвідати Абуджу (Нігерія) у зручний для нього час.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также