НАК “Нафтогаз Украины” сформировала баланс газа на январь

25.01.2008, 11:55
НАК “Нафтогаз Украины” осуществила все процедуры, необходимые для формирования баланса природного газа на январь 2008 года. (укр.)

Станом на 25 січня Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України №57-р від 09.01.2008 “Про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу на 2008 рік, здійснила всі процедури, необхідні для формування балансу природного газу на січень 2008 року. 

НАК “Нафтогаз України” протягом січня надала СП “УкрГазЕнерго” та ВАТ “Укрнафта” договори про закупівлю природного газу для подальшого постачання споживачам України. 

Відповідно до Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, Компанія також подала заявку до Тендерної комісії щодо проведення процедури закупівлі природного газу у одного учасника, тобто, “УкрГазЕнерго”.

Незважаючи на різке зниження температури повітря у першій декаді січня, НАК “Нафтогаз України” забезпечила безперебійне та безаварійне постачання газу споживачам. При цьому, за результатами січня поточного року прогнозне надходження імпортованого газу складе 4,7 млрд. куб. м. У порівнянні з аналогічним періодом 2006-07 рр. надходження імпортованого газу зменшилося приблизно на 1,0 млрд. куб. м. 

У березні 2006 року СП “УкрГазЕнерго” отримало п’ятирічну ліцензію НКРЕ на реалізацію споживачам природного газу щорічним обсягом 5,04 млрд. куб. м за нерегульованим тарифом.  

СП “УкрГазЕнерго” є єдиним постачальником імпортного природного газу для споживачів України. Відповідно до балансу природного газу на 2008 рік, СП “УкрГазЕнерго” закупить 55 млрд. куб. м газу з ресурсів компанії “РосУкрЕнерго”.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также