Правительство намерено ликвидировать посредников при поставках газа из России в Украину

28.01.2008, 18:25
В Брюсселе премьер-министр Украины Юлия Тимошенко заявила о намерении ликвидировать посредников при поставках газа из России в Украину. (укр.) 

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко після зустрічі з президентом  Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу заявила про намір усунути всіх  посередників в газових відносинах між Україною і Росією. 

"Моя позиція абсолютно незмінна: Україні не потрібні для контрактів на постачання газу з Туркменістану, Узбекистану, Казахстану ніякі тіньові посередники. Наявність таких посередників є ознакою певних корупційних дій", - сказала Юлія Тимошенко. 

Глава уряду наголосила, що "світове співтовариство спостерігає за ситуацією в газових відносинах України і Росії і не сприяє розвитку будь-яких тіньових моделей, у тому числі й у країнах-сусідах Європейського Союзу". 

"Усі тіньові посередники будуть ліквідовані", - зазначила Юлія Тимошенко. 

Прем'єр-міністр також повідомила, що під час зустрічі з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу були обговорені питання енергетичної безпеки, енергетичної диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та енергетичної незалежності як України, так і ЄС. 

"Я думаю, що виходом з цієї досить складної ситуації буде розвиток нових транскаспійських, трансчорноморських транспортних енергетичних шляхів, що дадуть і Україні, і багатьом країнам ЄС надію на диверсифікацію і зміцнення енергетичної безпеки", - підкреслила Юлія Тимошенко. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также