Состоялось первое заседание Комитета делового сотрудничества между Украиной и Японией

25.02.2008, 11:21
Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко провела встречу с представителями Японской Федерации бизнеса "Кейданрен" (Совет мудрецов), на которой обсуждались вопросы экономического сотрудничества. (укр.)  

Юлія Тимошенко привітала проведення в Києві першого спільного засідання Комітету ділового співробітництва між Україною і Японією та висловила сподівання, що проведення такого заходу надасть нового імпульсу економічним відносинам України і Японії. 

Учасники зустрічі обговорили коло сфер для майбутнього двостороннього співробітництва. 

Зокрема, Юлія Тимошенко повідомила про наміри уряду провести відкриту, чесну, прозору приватизацію в галузях енергетики та комунікації, і забезпечити доступ потужних міжнародних інвесторів, зокрема японських. 

Крім того, Юлія Тимошенко поінформувала, що уряд України зацікавлений у використанні досвіду компаній Японії з будівництва автомобільних доріг та інфраструктури. "Така співпраця є тим більше актуальною у зв'язку із проведенням в Україні Євро-2012", - зазначила прем'єр-міністр. 

Юлія Тимошенко також заявила, що вважає можливою співпрацю з Японією із залучення в Україну нових довгострокових кредитів до державної іпотечної установи для фінансування програм з побудови доступного та якісного житла. 

Під час зустрічі Юлія Тимошенко повідомила, що українська сторона найближчим часом підготує спільні проекти з поглиблення співпраці з окремих напрямків. "Україна зацікавлена у використанні передових японських технологій в усіх сферах", - заявила глава уряду України. При цьому вона додала, що японські компанії мають надзвичайно сильні потужності і великий авторитет у світі. 
Инф. Кабинета Министров Украины.

Читайте також