Спикер Верховной Рады посетит Брюссель

25.02.2008, 11:59
26 февраля начинается двухдневный рабочий визит председателя Верховной Рады Украины Арсения Яценюка в Королевство Бельгия (г. Брюссель). (укр.)

У ході візиту заплановано зустрічі А. Яценюка з президентом Європейського парламенту Гансом-Гертом Пьоттерінгом, лідером фракції Європейської народної партії у Європарламенті Жозефом Доулем, керівником Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Яцеком Саріуш-Вольським, віце-президентом Європейського парламенту Мареком Сівецом, іншими високопосадовцями європейських інституцій. 

Планується, що голова Верховної Ради України А. Яценюк візьме участь у 10-му засіданні спільного Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС, проведе переговори з головою Палати представників парламенту Бельгії Германом ван Ромпеєм, обговорить з Європейським комісаром з питань енергетики Андрісом Пібалгсом питання взаємодії України з країнами Європейського Союзу у сфері енергетики. 

У ході зустрічей голови Верховної Ради України з генеральним секретарем Ради ЄС, Верховним представником ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єром Соланою, Комісаром з питань Європейської політики сусідства та зовнішніх відносин Бенітою Ферреро-Вальднер планується обговорити низку питань, що стосуються співпраці України з Європейским Союзом. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.


Читайте також