Украина и США совместно будут исследовать космос

31.03.2008, 17:28
Правительство Украины и правительство США подписали Рамочное соглашение о сотрудничестве в исследованиях и использовании космического пространства в мирных целях. (укр.) 

Сьогодні, 31 березня 2008 року у м. Києві у рамках офіційного візиту до України Президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Буша підписано Рамкову угоду між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у дослідженні та використанні космічного простору в мирних цілях.
  
Згідно з повноваженнями, наданими Кабінетом Міністрів України, від імені уряду України Рамкову угоду підписав генеральний директор Національного космічного агентства України Юрій Алексєєв. Згідно з повноваженнями, наданими Державним Департаментом США, від імені уряду США документ підписав Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні пан Вільям Тейлор. 
  
Метою Угоди є встановлення рамок співробітництва між Національним космічним агентством України (НКАУ) та Національною адміністрацією з аеронавтики та дослідження космосу США (NASA) у сфері космічної діяльності на основі рівності та взаємовигідних відносин з урахуванням новітніх тенденцій і підходів щодо питань здійснення космічної діяльності в сучасних умовах.
    
Угода, яку підписано в Києві, створює правові основи для розвитку співробітництва між українськими та американськими підприємствами та компаніями в космічній сфері. Цей документ сприятиме всебічному розвитку довгострокового співробітництва і партнерства між Україною та Сполученими Штатами Америки в космічній сфері та надасть можливість якісно реалізувати спільні заходи та ініціативи, які мають взаємний інтерес для науково-технічної і промислово-інвестиційної діяльності обох країн.
Инф. Национального космического агентства Украины.

Читайте також