Госбюджет за январь-февраль выполнен с профицитом в 150 млн. грн.

04.03.2008, 16:51
Государственный бюджет Украины за январь-февраль 2008 (общий фонд) выполнен без дефицита, более того – с профицитом в 150 млн. грн. (укр.)

Доходи загального фонду становлять близько 25,4 млрд. грн., видатки – понад 25,2 млрд. грн.

Про це сказав сьогодні на брифінгу міністр фінансів України Віктор Пинзеник, представляючи результати виконання Бюджету за перші два місяці поточного року.

Міністр відзначив добру динаміку наповнення державної скарбниці. "План доходів за лютий та за січень-лютий перевиконано на 8%, що означає 1,8 млрд. понадпланових надходжень", - підкреслив Віктор Пинзеник. - "Це дозволяє успішно виконувати всі завдання, передбачені Бюджетом".

Віктор Пинзеник наголосив, що разом із виконанням доходів з держбюджету за 2 місяці 2008 року відшкодовано 4,1 млрд. грн. податку на додану вартість, що на 0,9 млрд. грн. більше, ніж доведено плановим показником і на 1,6 млрд. грн. більше, ніж відшкодовано за аналогічний період минулого року. 

"Міністерство фінансів на початку року звернулося до Державної податкової адміністрації щодо збільшення відшкодування ПДВ підприємцям, - зазначив міністр, - за два місяці ми уже маємо 900 мільйонів перевищення обсягів відшкодування цього податку".
Инф. Министерства финансов Украины. 

Читайте також