Парламент внес изменения в некоторые законы Украины относительно обнародования информации о зонах радиоактивного загрязнения

11.04.2008, 16:50
Верховная Рада Украины утвердила Закон "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно обнародования информации о зонах радиоактивного загрязнения". (укр.)  

Законом уточнюються окремі статті законів України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" і "Про режим території, яка зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи", які встановлюють порядок визначення меж зон радіоактивного забруднення територій та оприлюднення інформації про перелік населених пунктів, віднесених до цих зон. 

Передбачено, що "перелік населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення, та дані щорічних дозимитричних паспортизацій із зазначенням очікуваних доз опромінення населення оприлюднюються Кабінетом Міністрів України один раз на три роки, починаючи з 2009 року". 

Закон містить норми, згідно з якими, "карти зазначених зон, перелік населених пунктів, віднесених до цих зон, та дані щорічних дозимитричних паспортизацій із зазначенням очікуваних доз опромінення населення один раз на три роки публікуються в загальнодержавних та регіональних друкованих засобах масової інформації і зберігаються у відповідних центральних та місцевих органах державної влади". 

Текст законопроекту (реєстр. N0936) до другого читання підготував Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.


Читайте також

Читайте также