Парламент внес изменения в некоторые законы по усилению ответственности за нарушения земельного законодательства

16.04.2008, 13:09
Верховная Рада Украины утвердила Закон "О внесении изменений в некоторые законодательные акты относительно усиления ответственности за нарушения требований земельного законодательства". (укр.)

Закон посилює адміністративну відповідальність за порушення вимог земельного законодавства, а також узгоджує Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП) з положеннями Земельного кодексу України, законів "Про охорону земель" і "Про державний контроль за 
використанням та охороною земель". 

Зокрема, закон містить визначення термінів "використання земельної ділянки без правовстановлюючого документа", "межа земельної ділянки", "межовий знак" та уточнюється поняття "самовільне зайняття земельних ділянок". 

Кодекс про адміністративні правопорушення доповнено новими статтями, які передбачають адміністративну відповідальність за: використання земельної ділянки без правовстановлюючого документа (ст. 533); зняття та перенесення рунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу (ст. 534); непроведення рекультивації порушених земель (ст. 535). 

У законі визначено перелік посадових осіб органів державного управління у сфері контролю за використанням та охороною земель, яким відповідно до ст. 2381 буде надано право розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення. 

Текст законопроекту до другого читання (реєстр. N0982) підготував Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. 
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.


Читайте також

Читайте также