Standard & Poor's повысил кредитные рейтинги ОАО "КРЕДОБАНК"

05.08.2008, 18:12
Сегодня, 5 августа, международное рейтинговое агентство Standard & Poor's сообщило о повышении кредитных рейтингов ОАО "КРЕДОБАНК" (г. Львов). (укр.)

Довгостроковий кредитний рейтинг контрагента КРЕДОБАНКу за міжнародною шкалою підвищено з "В" до "B+", одночасно кредитний рейтинг за національною шкалою підвищений з "uaBBB" до "uaА". Короткостроковий кредитний рейтинг контрагента підтверджено на рівні "В". Прогноз зміни рейтингу – "Стабільний".

Підставою для підвищення рейтингів стала більш суттєва ступінь інтеграції КРЕДОБАНКу у бізнес його стратегічного акціонера – польського банку PKO BP SA та підтримка з боку цього акціонера, що постійно зростає. 

Серед позитивних факторів, що впливають на рейтинг КРЕДОБАНКу, аналітиками Standard & Poor's відмічено також наявність у банку стратегії, спрямованої на "органічний" розвиток роздрібного бізнесу на українському ринку, а також стабільної ресурсної бази за рахунок залучення депозитів.

Рівень отриманого рейтингу за міжнародною шкалою відображає добру оцінку КРЕДОБАНКу та ідентичний суверенному рейтингу України як держави в іноземній валюті (В+/Стабільний). 

Отриманий КРЕДОБАНКом рейтинг за національною шкалою "uaА" відповідає інвестиційному рівню національної шкали. Таким чином, КРЕДОБАНК забезпечує для своїх клієнтів дотримання законодавчих вимог щодо розміщення коштів страхових резервів страховими компаніями та активів пенсійних фондів лише у банківських установах, кредитний рейтинг яких відповідає інвестиційному рівню за національною шкалою. 

На даний час лише три міжнародних рейтингових агентства визнані Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР), як такі, що які мають право визначати обов'язкові за законом рейтингові оцінки емітентів та цінних паперів. ДКЦПФР своїм рішенням від 22.02.2006 №198 затвердила перелік таких агентств у складі: Fitch Ratings (Сполучені Штати Америки), Moody's Investors Service (Сполучені Штати Америки), Standard and Poor's (Сполучені Штати Америки).

Рейтингове агентство Standard & Poor's є найстарішим та одним із найавторитетніших рейтингових агентств у світі. У штаті Standard & Poor's нараховується більше 6,3 тисяч співробітників, які працюють в офісах компанії, розташованих у 21 країні світу; серед них — більше 1500 аналітиків.  

ВАТ "КРЕДОБАНК" – це банк з найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. На сьогодні у структурі акціонерного капіталу ВАТ "КРЕДОБАНК" інвестиції РКО ВР SA (Варшава) складають 98,18%, український капітал – 1,82%. Іноземні інвестиції забезпечили стабільність розвитку КРЕДОБАНКу, стали гарантіями захищеності для клієнтів, відкрили доступ до фінансових ресурсів, досвіду і технологій європейських банків та додатково зміцнили позиції Банку на українському та світовому фінансовому ринках. ВАТ "КРЕДОБАНК" активно розширює філійну мережу, яка складається з 27 філій і 154 відділення у 22 областях України та Автономній Республіці Крим. 
По материалам прес-центра ОАО "КРЕДОБАНК".

Читайте також