"Запрошення путіна на саміт G20 має бути відкликане" - МЗС України

01.11.2022, 12:47
фото речник МЗС України Олег Ніколенко (twitter com OlegNikolenko_)

У зв'язку з тим, що президент РФ володимир путін публічно визнав, що віддав наказ про масований ракетний удар по Україні 31 жовтня, його запрошення на саміт G20 має бути відкликане, а росія виключена з "групи двадцяти". Про це заявив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

"Путін публічно визнав відання наказу про ракетні удари по українських цивільних та енергетичній інфраструктурі. Маючи руки по лікті в крові, він не має сидіти за одним столом із світовими лідерами. Запрошення Путіну на саміт на Балі має бути відкликане, а Росія - виключена із Групи двадцяти", - йдеться в повідомленні.

Україна братиме участь у саміті "Великої двадцятки" і сподівається на усунення Росії через розв'язання війни та ядерного шантажу миру. При цьому президент Росії Володимир Путін також прийняв запрошення Індонезії взяти участь у саміті G20, який пройде на острові Балі 15-16 листопада.

Як повідомлялось, президент росії володимир путін заявив, що масований ракетний удар 31 жовтня, по території України можна вважати відповіддю на недавню ситуацію в окупованому Севастополі.

Читайте також