Роботу "зернового коридору" відновлено – Ердоган

02.11.2022, 13:38
Роботу "зернового коридору" відновлено – Ердоган

“Зерновий коридор” для експорту українського продовольства запрацює з полудня 2 листопада “як це було раніше. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Він зазначив, що міністр оборони рф шойгу провів телефонну розмову з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром. За  словами президента Туреччини, шойгу повідомив Анкару, що постачання агропродукції "зерновим коридором" відновлюють сьогодні, 2 листопада, о 12.00.
Ердоган повідомив, що 1 листопада він провів переговори щодо "зернової угоди" із президентом РФ володимиром путіним, а сьогодні, 2 листопада, має намір також обговорити ситуацію із президентом України Володимиром Зеленським.

Міноборони росії сьогодні також заявило, що країна повертається до "зернової угоди", припиненої після вибухів у Севастополі. У відомстві стверджують, що отримали від України письмові гарантії "про невикористання гуманітарного коридору й українських портів, визначених на користь вивезення сільськогосподарської продукції, для ведення бойових дій проти рф".

 

Читайте також