В Україні оновили сигнали тривоги

22.08.2022, 12:48

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України поінформував про оновлення сигналів тривоги.

 "Через загострення ядерного шантажу рф деякі територіальні громади запровадили кілька сигналів тривоги, що повідомлятимуть про різні види небезпеки", - повідомили в Центрі. 

Як позпізнати нові сигнали тривоги?

Сигнал хімічної небезпеки - звук церковних дзвонів.

Сигнал радіаційної небезпеки -  дзвін у набат.

Сигнал евакуації з міста звучатиме як гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

 У ЦПД нагадали, що під час повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд.  Громадян закликають не ігнорувати сигнали про загрозу. Під час оголошення повітряної тривоги слід:негайно пройти до найближчого укриття;пам'ятати про правило двох стін та двох виходів. 

У Генеральному штабі Збройних Сил України також закликали громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. 

Президент України Володимир Зеленський раніше зазначив, що рф "може постаратися зробити щось особливо неприємне, щось особливо жорстоке".  "Ми повинні усвідомлювати, що цього тижня росія може постаратися зробити щось особливо гидке, щось особливо жорстоке. Такий у нас ворог. Але й будь- якого іншого тижня за ці пів року Росія робила те саме постійно - гидке і жорстоке", - підкреслив він.

 

 

Читайте також