У Другому саміті "Кримської платформи" візьмуть участь 60 лідерів країн - Зеленський

23.08.2022, 14:48

23 серпня, у День Державного прапора України, відбувається Саміт Кримської платформи. У заходв планується участь 60 лідерів різних країн.

Про це розпові президент України Володимир Зеленський на спільній прес- конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Києві.

"Сьогодні саміт відбудеться в розширеному вигляді, за участю 60 лідерів різних країн. До нас приєдналися і країни Африканського континенту, і країни Латинської Америки", - сказав Зеленський.

З огляду на те, що йде війна, саміт відбудеться в іншому форматі. "Я дуже радий, що президент Польщі буде зі мною", - зазначив президент України.

"Ми робитимемо все, щоб будь-яким шляхом деокупувати наш український півострів Крим", - сказав Зеленський, додавши, що "Кримська платформа - чудовий інструмент для деокупації Криму".

У контексті співпраці з Польщею він розповів, що є питання, які потребують тиші: "Я вдячний за цю тишу. Але головне, щоби цю тишу потім почув наш ворог".

За словами Зеленського, вони з Анджеєм Дудою говорили про оборону, безпеку, а також притулок, який Польща надала дітям з України.

 

Читайте також