Україна отримає "митний безвіз"вже цього року

26.08.2022, 13:31

Україна отримає "митний безвіз" вже у 2022 році. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в Телеграм.

"Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій", – йдеться у повідомленні.

"Митний безвіз" — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її диджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через "Дію", - зазначив глава уряду.

Він також зауважив, що "митний безвіз" стане вже четвертим цього року – після "енергетичного безвізу" в березні та "транспортного" й "економічного" безвізів улітку.

 

 

Читайте також