Віталій Кличко: Київ приєднався до Пакту вільних міст

26.09.2022, 18:47

Київ приєднався до Пакту вільних міст. Церемонія підписання відбувалася під час саміту Пакту, який розпочався сьогодні в Празі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомила пресслужба Київської міської державної адміністраціі.

Мери європейських міст обговорять, зокрема, підтримку України та допомогу, яку можуть надати її містам - економічну, гуманітарну, допомогу у відновленні інфраструктури та житла.

"Сьогодні для нас дуже важлива ваша підтримка і допомога і важлива наша ефективна співпраця. Я дякую європейським колегам, міста яких надали прихисток українським біженцям. Дякую за допомогу, яку ви надсилали Києву, і за те, що налаштовані допомагати нам у відновленні. Приєднання Києва до Пакту вільних міст - це ще одна можливість для спільного та ефективного подолання викликів, що постали сьогодні перед Україною та цивілізованим демократичним світом", - заявив Віталій Кличко після церемонії підписання.

Пакт вільних міст - це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави.

Читайте також