Обновлен состав наблюдательных советов трех украинских банков

07.05.2015, 11:25

Обновлен состав наблюдательных советов АО "Родовид банк", АБ "Укргазбанк" и АО "Украинский банк реконструкции и развития". (укр.)

Пріоритет Міністерства фінансів України - забезпечення стійкості фінансової та банківської систем країни. Зокрема, Міністерство здійснює заходи щодо підвищення ефективності управління банками з державною часткою у статутному капіталі та покращення практик корпоративного управління.

З цією метою, з урахуванням змін у керівному складі Міністерства фінансів України та за результатами річних загальних зборів акціонерів, що були скликані: 27 квітня в АТ "Родовід банк", 28 квітня - в АБ "Укргазбанк" та 29 квітня - в АТ "Український банк реконструкції та розвитку" (УБРР) відбулося оновлення складу Наглядових рад цих банків.

Зокрема, головою наглядових рад зазначених банків обрано Артема Шевальова - заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції. До складу рад, як представники держави, також увійшли заступник міністра фінансів - керівник апарату Оксана Маркарова, інші представники Міністерства фінансів та Секретаріату Кабінету Міністрів.

Крім того, новообрана Наглядова рада АБ "Укргазбанк" затвердила на посаді голови Правління банку Кирила Шевченка. Рішення рекомендувати Кирила Шевченка на цю посаду Кабінет Міністрів України прийняв 15 квітня ц.р. на підставі рішення Номінаційного комітету, до складу якого входять 5 міністрів та 5 незалежних експертів.

Відповідно до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 08.09.2011 N 306, заступлення на посаду Голови правління банку відбудеться після погодження призначення та визначення професійної придатності та ділової репутації кандидата Національним банком України.

Ще одне важливе рішення загальних зборів акціонерів "Укргазбанку" - обрання та введення до складу Наглядової ради АБ "Укргазбанк" двох незалежних членів: Теймура Багірова, який був одним з провідних кандидатів у конкурсі на посаду Голови правління банку, та досвідченого британського фахівця банківської та інвестиційної справи Шреніка Давди.

"Ми сподіваємося, що введення двох незалежних членів до складу Наглядової ради "Укргазбанку" дозволить залучити додаткових досвідчених спеціалістів до управління банком, і тим самим ще більше підвищити якість прийняття рішень у банку та покращити стандарти його корпоративного управління", - сказав з цього приводу Артем Шевальов.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

 

Читайте також