За уничтоженную вражескую технику, успешно выполненные задания и участие в боевых действиях военным ВСУ уже выплачено более 7 млн. грн

16.05.2015, 12:55

Министерство обороны Украины продолжает выплаты военнослужащим - участникам АТО в соответствии с приказом Министерства обороны N 49 от 02.02.2015 "Об особенностях выплаты вознаграждений военнослужащим, лицам рядового и начальствующего состава в особый период и во время проведения антитеррористических операций". (Укр.)

"На даний час документально оформлено та підтверджено знищення 10 та захоплення 2 одиниць військової техніки на суму 724,5 тис. грн. З них 304,5 тис. грн. вже виплачено військовослужбовцям 128-ї окремої гірсько-піхотної, 95-ї окремої аеромобільної, 17-ї окремої танкової бригад, а також окремих військових частин Повітряних Сил Збройних Сил України. Решта суми винагород буде виплачена найближчим часом", - про це сьогодні, 15 травня, на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк.

За безпосередню участь у бойових діях військовослужбовці отримують додаткову винагороду у розмірі 1000 гривень за кожну добу такої участі.

Станом на 13 травня прийнято рішення про виплату за безпосередню участь у бойових діях у розмірі 12 мільйонів 250 тисяч грн. З них уже виплачено понад 5,5 мільйону грн.

За успішне виконання 27 бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції документально оформлено винагороду в розмірі понад 2 мільйони грн. З них виплачено 1 мільйон 400 тисяч грн.

"Загалом документально оформлені виплати винагород військовослужбовцям АТО за знищену техніку, успішно виконані завдання та участь у бойових діях на суму 14 мільйонів 569 тисяч грн. З цієї суми виплачено 7 мільйонів 401 тисячу грн. Виплату решти винагород планується здійснити до кінця місяця", - зазначила підполковник Оксана Гаврилюк.

За дорученням Міністра оборони України генерал-полковника Степана Полторака, створено робочу групу з числа фінансистів, яка буде виїжджати на місця дислокації підрозділів, аби надавати методичну та практичну допомогу та прискорити вирішення фінансових питань.

Також очільник оборонного відомства встановив термін командирам підрозділів, а саме, не пізніше, ніж у 30-денний термін, подавати документи для оформлення винагород за знищену техніку, безпосередню участь у бойових діях та успішно виконані бойові завдання.

Ще однією важливою ініціативою Міністерства оборони є виїзди до регіонів мобільних груп відомства. До них входять представники кадрової служби, департаментів соціальної та гуманітарної політики та фінансів. Фахівці на місцях зустрічаються з людьми та вирішують їхні проблеми соціального чи фінансового характеру. Відомство вийшло з пропозицією до Мінсоцполітики долучити до роботи таких груп представників соціальних служб та пенсійного фонду. Найближчим часом Міністерство оборони оприлюднить графік виїзду, аби громадяни мали змогу звернутися за допомогою.
Інф. Прес-служби Міністерства оборони.

Читайте також

Читайте также