Украина и Польша договорились начать консультации по взаимной либерализации транзитных перевозок

27.02.2016, 10:55

В Варшаве заместитель министра инфраструктуры Украины по вопросам европейской интеграции Оксана Рейтер встретилась с заместителем министра инфраструктуры и строительства Польши Ежи Шмитом. Встреча состоялась в рамках рабочего визита Оксаны Рейтер в Республику Польша. (укр.)

За результатами переговорів учасники домовилися провести через два тижні українсько-польську Робочу групу з питань транспорту, під час якої обговорять співробітництво у сфері залізничного та водного транспорту, участь Польщі у розбудові нового Шовкового шляху як альтернативного маршруту доставки товарів до країн Азії, а також питання будівництва автомобільних доріг.

У рамках Робочої групи відбудеться чергове засідання Змішаної українсько- польської комісії з питань автомобільних перевезень. Сторони досягли згоди, що беручи до уваги запровадження с 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі з ЄС та її державами-членами, набуло актуальності питання лібералізації транзитних автоперевезень між Україною та Республікою Польща.

Також Оксана Рейтер запросила Міністра інфраструктури і будівництва Республіки Польща та представників польського бізнесу взяти участь у Транспортному тижні, що проходитиме на початку червня 2016 року в м. Одеса.

У свою чергу пан Єжи Шміт запросив пані Рейтер до участі у Міжнародній конференції у транспортній галузі в Карпатському регіоні, яка відбудеться 3 березня 2016 року у м. Варшава (Республіка Польща).
Інф. Прес-служби Міністерства інфраструктури України.

 

 

Читайте також

Читайте также