Комментарий МИД Украины относительно принятия резолюции СБ ООН по вопросу режима прекращения огня в Сирии

27.02.2016, 17:00

Делегация Украины поддержала одобрение 26 февраля с.г. резолюции Совета Безопасности ООН в отношении режима прекращения огня в Сирии. Выражаем надежду, что этот шаг будет способствовать деэскалации сирийского конфликта. В то же время, делегация Украины после принятия резолюции сделала заявление, в котором подчеркнула, что именно поддержка Российской Федерацией режима Асада в значительной степени привела к нынешней катастрофе в Сирии и драматическому развитию ситуации в течение последних месяцев (укр.)

Росія, будучи де-факто стороною конфлікту, з усіх сил намагається нав'язати себе як посередник з його врегулювання. Нам добре знайомий такий підхід, адже Москва застосовує ту саму тактику, що й на Донбасі. Росія так само розпалює насильство в Сирії, зокрема, надсилає своїх військових, постачає озброєння, здійснює бойові операції та вдається до брудної пропаганди.

Дії Російської Федерації навколо Алеппо у лютому 2016 року є практично ідентичними тактиці, що була застосована Росією у лютому 2015 року в Дебальцевому: Кремль підписує домовленості про припинення вогню та одразу ж їх зухвало порушує.

На жаль, пропозиції України щодо збалансування тексту проекту резолюції не були належним чином враховані. Підтверджуючи свою стурбованість розвитком подій у Сирії та виходячи з необхідності негайного вирішення ситуації в цій країні, українська делегація, тим не менш, прийняла рішення підтримати проект згаданої резолюції.
Інф. Прес-служби Міністерства закордонних справ України.

 

Читайте також

Читайте также