Правительство поддержало бюджетное финансирование участия Украины в международных туристических выставках

11.03.2017, 13:16

10 марта Правительство одобрило проект изменений в постановления Кабинета Министров Украины N 117 и N 710, которые позволят осуществление бюджетного финансирования участия Украины в международных и национальных выставках-ярмарочных мероприятиях в сфере туризма, а также осуществление предварительной оплаты товаров, работ и услуг, которые закупаются за бюджетные средства, связанные с участием в указанных мероприятиях.(укр.)

"У світовому інформаційному просторі бракує актуальної та змістовної інформації про туристичні можливості України. Відсутність якісних маркетингових заходів негативно позначилася на іміджі України та призвела до різкого спаду обсягу в'їзного туристичного потоку. Слід підсилити інтерес до України як туристичного напрямку, це є важливою складовою інформаційної політики та просування інтересів України за кордоном", - прокоментував рішення Перший Віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку України Степан Кубів.

За його словами, обмеження здійснення витрат на проведення виставок за рахунок коштів загального фонду бюджету повністю гальмує здійснення Мінекономрозвитку подальших кроків з активізації розвитку пріоритетного для України в'їзного туризму. Наразі Мінекономрозвитку підготувало перелік із 15 ключових виставкових заходів у сфері туризму, на яких доцільно розмістити національний стенд України.

"Торік аналогічні виставки відвідали близько 600 тисяч осіб. Кожен відвідувач такої виставки є потенційним туристом для України, який готовий витратити в середньому не менш 500 євро на подорож тривалістю 3-5 днів. Країни Європи давно практикують державну фінансову підтримку спільних міжнародних маркетингових заходів у сфері туризму, адже це сприяє залученню коштів в економіку країни", - відзначив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, який опікується питаннями розвитку туризму в Міністерстві.

Державним бюджетом України на 2017 рік передбачено бюджетні асигнування на реалізацію заходів у сфері туризму та курортів у сумі 30, 486 млн грн., однак у жовтні 2016 року припинено здійснення витрат на проведення виставок за рахунок коштів загального фонду бюджету. Рішення Уряду відкриває можливість використання закладених у Держбюджеті коштів з метою організації участі України у міжнародних та національних виставко-ярмаркових заходах у сфері туризму.
Інф. Прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Читайте також