Порошенко принял участие в мероприятиях, посвященных первому полету нового Ан-132Д

31.03.2017, 17:00
Фото: president.gov.ua

Президент Украины Петр Порошенко принял участие в торжественных мероприятиях, посвященных первому полету нового многоцелевого грузового самолета Ан-132Д. Глава государства поздравил всех присутствующих с первым полетом Ан-132Д, который предназначен для выполнения широкого спектра задач в совершенно разных климатических и погодных условиях. (укр.)

"Маю тверде переконання, що цей літак продовжить лінійку вітчизняних транспортників, серед яких знамениті на весь світ "Антей", "Руслан" та "Мрія", - зазначив Петро Порошенко та додав, що погода сьогодні забезпечила проведення випробування за непростих умов. "Але, як кажуть: дощ в дорогу - це до успіху. До успіху нашого рідного Ан-132Д", - зауважив він.

За словами Петра Порошенка, другою батьківщиною новонародженого літака має стати Королівство Саудівської Аравії. "Це Королівство, яке зможе спільно з нами побудувати свою авіабудівну промисловість. І цей літак - символізує міцну основу україно-саудівської дружби та партнерства", - зазначив він.

Президент підкреслив, що компанії цієї країни є головними партнерами України з реалізації потужного і нового проекту будівництва нового літака Ан-132Д. "Це подія не лише для літакобудівників. Це визначна подія не лише для заводу "Антонов", і не лише для України. Це подія міжнародного масштабу", - переконаний Глава держави.

"І те, що Україна зараз, в ці часи спроможна запускати в небо нові якісні літаки, свідчить про величезний потенціал, який має держава", - наголосив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що зараз партнерство України і Саудівської Аравії є особливо важливим в умовах розриву коопераційних зв'язків з країною- агресором Росією.

Петро Порошенко окремо наголосив, що програма зі створення Ан-132Д є справжнім міжнародним проектом, до реалізації якого долучилися провідні підприємства - лідери літакобудування світу зі США, Великої Британії, Франції, Німеччини та інших держав.

"Ан-132Д - унікальний приклад в історії української авіації, який доводить необхідність розвитку, впровадження виробничої кооперації із західними партнерами. Наголошую, зараз ця кооперація відбувається з країнами-членами НАТО, що відповідає стратегії розвитку нашої держави", - зазначив Президент.

Глава держави висловив переконання, що новий "Ан" займе гідне місце на ринку, а Україна - швидко і ефективно посилить своє представництво на міжнародній арені в якості потужного і надійного партнера. Він також додав, що виконавши певний обсяг випробувань, літак Ан-132Д покаже свої високі якості потенційним замовникам в Саудівській Аравії, а згодом - і в інших країнах регіону, де є надзвичайно перспективні ринки для українського літака.

Президент зауважив, що працівники заводу його запевнили у тому, що цей літак набагато кращий, набагато надійніший, набагато простіший в управлінні: "Він має всі найкращі якості - найкращі якості "антонівців". "Сьогодні ми разом відзначаємо ще одну перемогу плідної і натхненної праці. Особливі слова подяки справжнім героям цього свята - екіпажу випробувачів нового літака", - додав він.

"Сьогодні ми маємо перший і надзвичайно важливий результат - наш літак піднявся в небо. Я бачив як переживали і головний конструктор, і інженери, і керівництво заводу - як вони хвилювались, хоча й робили все можливе, щоб не показати цього. Я й сам хвилювався, коли чув доповідь командира літака. І дуже важливо було почути, що все добре, що ми впевнені у нашому літаку", - сказав Президент, додавши, що відчуває гордість за тисячі працівників не лише заводу "Антонов", а багатьох українських виробництв, які доклали і докладуть максимум зусиль для того, щоб Ан-132Д пішов у серію.

За його словами, зараз розпочинається програма льотних випробувань, а після цього ми чекаємо візиту до Саудівської Аравії і ефективного продовження нашої співпраці.

Президент також додав, що в першому польоті Ан-132Д супроводжував "антонівський" побратим - турбореактивний транспортний Ан-178. "Ставши на крило майже два роки тому, він практично завершив програму льотних випробувань, здобув високу оцінку світових авіаційних експертів на найпрестижніших авіасалонах світу. Зараз ми теж працюємо над імпортозаміщенням і все це теж відкриває потужну дорогу в небо Ан-178", - зазначив він.

Петро Порошенко побажав нових успіхів, досягнень та звершень "антонівцям" і висловив впевненість, що разом з партнерами буде продовжена робота з випробувань літака та його подальшого вдосконалення задля забезпечення його вдалого майбутнього. Він побажав новому літаку "Ан" щасливої долі.

Глава держави вручив пам'ятні дипломи членам екіпажу, які здійснювали перший політ нового транспортного літака Ан-132Д.
Инф. официального сайта Президента Украины.

 

 

Читайте також

Читайте также