Як швидко знайти роботу?

25.09.2019, 15:35
Як швидко знайти роботу?

Залишитися без роботи – це погано, але ще гірше, коли у людини не виходить швидко знайти нове місце. Гроші мають властивість закінчуватися, а джерела доходу немає. Ситуація лякаюча, але не безвихідна. У цьому матеріалі ми розглянемо методи, які допоможуть вам якомога швидше знайти нове місце роботи.

Що робити

Зверніться до колишнього роботодавця. Якщо ваша співпраця закінчилася на мажорній ноті, і ви були на хорошому рахунку на минулому місці роботи, вас знову будуть раді бачити. Головне, щоб знайшлося вакантне місце. Не обов’язково звертатися напряму до керівника, можна зв’язатися з колишніми колегами, які проведуть для вас «розвідку».

Підключіть друзів, знайомих. Банальна рекомендація, але багато хто ігнорує цей канал пошуку. Пам`ятайте про теорію шести рукостискань: цілком можливо, що у вашого друга є знайомий, в телефоні якого записаний контакт, що вам потрібен. Спробуйте!

Розширюйте сферу своєї діяльності. Можливо, причина ваших довгих пошуків полягає у тому, що ваша ніша непопулярна. Або ж навпаки: вона перевантажена кадрами, і швидко знайти місце дуже складно. Зверніть увагу на суміжні сфери діяльності. Наприклад, якщо пошук вакансії адміністратора не приніс успіху, перемкніться на офіс-менеджера. Перекваліфікація є нормальним явищем в професійній сфері, не варто її боятися.

Ходіть до роботодавців напряму. Ця порада актуальна для людей, які можуть тут і зараз продемонструвати свої навички: дизайнерів, журналістів, фотографів, художників і так далі. Інколи хороші кадри відсіюються спеціалістами з HR на етапі співбесіди чи навіть розгляду резюме. Спробуйте «обійти» ці перепони. Наприклад, якщо ви журналіст, візьміть з собою найкращий свій матеріал та підіть до найближчої редакції газети. Головне – продумайте яскраву презентацію себе та своїх навичок.

Використовуйте інтернет

  • Практично у кожної компанії є сайт. Інколи там можна знайти вкладку з вакансіями. Це дуже зручний та ефективний метод, адже ви не шукаєте потрібну вакансію серед сотень інших, а значно звужуєте коло пошуку. Якщо ж розділу з вакансіями немає, вам стане в нагоді сторінка з контактами: номером телефону, електронною адресою. Дізнайтеся у компанії напряму, чи потрібен їй фахівець. Можливо, вакансія є, але ви на неї не натрапили; можливо, потреба у спеціалісті присутня, але компанія ще не встигла про це заявити; можливо, ваш досвід та навички настільки вразять роботодавця, що він візьме вас додатково в штат.

  • Відкрийте для себе LinkedIn. Це соціальна мережа, яка допомагає встановлювати ділові зв’язки та є унікальним інструментом для пошуку роботи. Ви можете знайти представників тієї чи іншої сфери або навіть конкретної компанії. Взагалі, сторінку в LinkedIn корисно мати, навіть якщо у вас є робота. Періодично спеціалісти з HR зв’язуються з працівниками самостійно та пропонують роботу. Можливо, так ви знайдете кращий варіант, ніж у вас є.

  • Використовуйте агрегатори: наприклад, сайт Jooble. Він «збирає» вакансії з багатьох сайтів та видань, отримує інформацію від рекрутингових агентств. Перейшовши на один портал, ви ознайомитеся з вакансіями, які «розпорошені» по десятках сайтів. Це швидко та зручно.

 

Отже, пошук роботи можна значно пришвидшити. Доведеться дійсно постаратися, але ваші зусилля неодмінно принесуть плоди у вигляді нового місця роботи. Вдалих пошуків!

Читайте також