Аэропорт "Херсон" - еще одни международные "ворота" Украины

28.08.2007, 14:17

Украина открыла 30-й международный пункт пропуска через государственную границу для воздушного сообщения - в аэропорту "Херсон". (укр.)

Рішення затверджене розпорядженням уряду від 22 серпня ц. р. N 668-р.

Аеропорт знаходиться неподалік від обласного центру Херсон. В умовах зростання попиту на міжнародні авіаперевезення жителі, підприємства області, а також зарубіжні партнери та гості досі вимушені були користуватися послугами аеропортів інших міст, передусім Миколаєва та Одеси.

Міжнародне авіаційне сполучення через аеропорт "Херсон" значно розширить можливості міста та області щодо економічної співпраці з державами близького та дальнього зарубіжжя, підвищить обсяги експортних поставок та імпортних надходжень, сприятиме загальному розвитку області. Наближена до моря і кордону Херсонщина займає вигідне транзитне положення, має розвинену транспортну систему, підтримує тісні зовнішньоекономічні зв'язки з партнерами із 58 країн світу.

Крім того, за природними і кліматичними умовами південь України належить до кращих територій світу. Херсонщині належить понад дві сотні кілометрів сонячного узбережжя Чорного і Азовського морів з чудовими пляжами і добре розвинутою курортною інфраструктурою. З трьох біосферних заповідників України два розташовані саме тут: Чорноморський та "Асканія-Нова" імені Ф. С. Фальц-Фейна, які входять до всесвітньої мережі природних резерватів. Все це приваблює сюди тисячі туристів з усіх регіонів України, а також з Росії, Білорусі та інших країн.

На даний час аеродром "Херсон" сертифікований щодо відповідності нормам експлуатації цивільних вантажно-пасажирських аеродромів. Його злітно-посадкова смуга здатна приймати літаки різних типів - від Ан-2 до Боїнг-737. Передбачається, що за рік звідси здійснюватиметься 520 міжнародних рейсів, зокрема до Москви, Стамбула, Анталії, Варни та інших аеропортів.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також