Кличко попередив киян про важкий опалювальний сезон

Міський голова Києва Віталій Кличко попередив, що цьогорічний опалювальний сезон буде складним: температура в оселях може бути нижчою ніж зазвичай. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

27 червня 2022

Сергій Жадан отримає Премію миру німецьких книготорговців

Український письменник, перекладач і музикант Сергій Жадан отримає Премію німецьких книготорговців 2022 року. Про це у понеділок, 27 червня, повідомила рада однойменного фонду у Франкфурті-на-Майні на сайті премії. Зазначається, що Жадан отримає відзнаку «за його видатний мистецький доробок, а також його гуманітарну позицію, з якою він піклується про людей під час війни і допомагає їм, ризикуючи власним життям».

27 червня 2022

НАТО значно зміцнить свою оборону у Східній Європі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що нова Стратегічна концепція альянсу має значно зміцнити оборону країн Балтії. Про це повідомляє видання "ZN.UA", посилаючись на Financial Times.

27 червня 2022

Поліція провела масові рейди нічними клубами Києва

У Києві правоохоронці разом з представниками військкомату провели рейди нічними клубами Києва - було перевірено 420 закладів. Про це повідомляє "24 канал", посилаючись на данні Нацполіції України.

27 червня 2022

Україна припинила дію двох угод з РФ у сфері ядерної безпеки

Державна інспекція ядерного регулювання України припинила дію двох міжнародних договорів, які стосуються співпраці країн у сфері ядерної безпеки. Про це повідомляє "Еспресо TV", посилаючись на Державну інспекцію ядерного регулювання України.

27 червня 2022

Рінат Ахметов подав позов проти Росії до Європейського суду з прав людини

Рінат Ахметов, український бізнесмен, засновник і акціонер групи System Capital Management (SCM), сьогодні, 27 червня, заявив про подання позову до Європейського суду з прав людини проти російської федерації щодо компенсації за грубі порушення його прав власності під час вторгнення в Україну.

27 червня 2022

В Україну прибула Президентка Молдови Майя Санду

Сьогодні, 27 черваня, Президентка Молодови Майя Санду перебуває з офіційним візитом в Україні.

Про підготовку візиту Санду в Україну було відомо ще кілька днів тому, проте конкретна дата не анонсувалася.

 "Президент Республіки Молдова Мая Санду сьогодні, 27 червня, перебуває з робочим візитом у Києві. Протягом дня глава держави відвідає Бородянку, Бучу та Ірпінь" - йдеться в повідомленні Адміністраціїї Президента Молдови.

Зазначається, що із Санду також зустрінеться  Президент України Володимир Зеленський.

27 червня 2022