Зеленський провів кадрові перестановки в СБУ

Президент Володимир Зеленський провів кадрові зміни в Службі безпеки України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Офісу президента.

19 липня 2022

В Україні вирішили проводити перепис населення раз на 10 років

Верховна Рада України на засіданні 19 липня проголосувала в цілому за закон про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності, який стосується питань проведення Всеукраїнського перепису населення. За відповідний документ віддали свої голоси 237 народних обранців. Про це повідомляє видання "Главком".

19 липня 2022

Уряд започаткував програму грантів на розвиток переробного підприємства

Уряд започаткував програму грантів для підприємців, які хочуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки. Держава надає їм до 8 млн грн безповоротної допомоги для реалізації виробничих проектів. Про це повідомляє "Міністерство економіки України".

19 липня 2022

ЄС може пом'якшити санкції проти російських банків

Європейський союз має намір змінити деякі свої санкції проти РФ, дозволивши розморозити деякі кошти провідних російських банків, які можуть знадобитися для усунення перешкод у світовій торгівлі продовольством і добривами. Про це повідомляє "ТСН.ua", посилаючись на Reuters.

19 липня 2022

МВФ погіршує прогноз зростання глобальної економіки

Міжнародний валютний фонд (МВФ) суттєво знизить прогноз зростання світової економіки у своєму оновленому огляді. Цьому сприяє стабільне зростання цін на продовольство й енергоносії, а також уповільнення припливу капіталу на ринки, що розвиваються. Про це пише видання "Фокус", посилаючись на агентство Bloomberg.

19 липня 2022

Освітній процес для студентів під час війни: рекомендації МОН

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти розпочати освітній процес у 2022/23 навчальному році для студентів старших курсів орієнтовно з 15 серпня 2022 року, а також використовувати для навчання суботні дні в теплу частину року.

19 липня 2022

Верховна Рада призначила Оксану Жолнович новим міністром соцполітики

фото facebook.com/OksanaZholnovych

У вівторок, 19 липня, Верховна Рада підтримала призначення Оксани Жолнович новим міністром соцполітики. За призначення Жолнович проголосували 282 депутати.

Жолнович змінила на посаді голови Мінсоцполітики Марину Лазебну. 

Оксана Жолнович з 2020 року була керівницею департаменту соціальної політики і охорони здоров'я Офісу президента. З 2019 по 2021 була радницею міністра соціальної політики. Працювала у сфері захисту осіб з інвалідністю. Була членом правління Фонду соціального страхування від тимчасової непрацездатності.

19 липня 2022

Померла українська актриса та телеведуча Руслана Писанка

Українська актриса і телеведуча Руслана Писанка померла  19 липня на 57 році життя. Про це повідомляє "Сніданок з 1+1".

"Велика війна змусила поїхати у Німеччину. Там лікарі діагностували важку хворобу. Руся практично нікому не казала про свою війну. Стежила за усіма подіями, допомагала, сміялась в трубку, будувала плани на майбутнє. Але хвороба сьогодні вночі нашу Русю забрала", - йдеться у повідомленні.

Руслана Ігорівна Писанка (Писанко) - українська актриса та телеведуча.

19 липня 2022