Зростання економіки України можливе на 15,5% у 2023 році в залежності від розвитку бойових дій

Поточні прогнози валового внутрішнього продукту в 2023 році коливаються від подальшого скорочення на 0,4% до зростання на 15,5% після ймовірного падіння на 30-35% цього року.

26 серпня 2022

ЗАЕС вдалось під'єднати до енергосистеми України

Запорізьку атомну електростанцію вдалось під'єднати до енергосистеми України - вона виробляє енергію для нашої країни, триває набір потужності, повідомляє  Енероатом

"26 серпня 2022 року о 14.04 один із зупинених учора енергоблоків ЗАЕС підключений до енергомережі, триває набір потужності", – йдеться у повідомленні.

 Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.

26 серпня 2022

Україна та Велика Британія підпишуть угоду про цифрову торгівлю

Міністерство цифрової трансформації, Міністерство економіки України та Міністерство зовнішньої торгівлі Великої Британії розпочали роботу над створенням тексту угоду про цифрову торгівлю між Україною та Великобританією. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Мінекономіки.

26 серпня 2022

Україна отримає "митний безвіз"вже цього року

Україна отримає "митний безвіз" вже у 2022 році. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в Телеграм.

"Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій", – йдеться у повідомленні.

26 серпня 2022

Зеленський: росія поставила Україну та всіх європейців за крок від радіаційної катастрофи

фото - www.president.gov.ua

25 серпня вперше в історії зупинилася Запорізька атомна електростанція. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський. Він повідомив, що спрацював аварійний захист енергоблоків - після того, як внаслідок російського обстрілу була пошкоджена остання робоча лінія віддачі потужності станції в енергосистему України. Одразу спрацювали дизель-генератори, щоб дати енергію самій станції, підтримати її після зупинки. 

26 серпня 2022