Міжнародні резерви України у серпні зросли на 13,6%

Станом на 1 вересня 2022 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 25436,0 млн дол. У серпні вони збільшилися на 13,6% завдяки надходженню значного обсягу міжнародної допомоги на тлі помірних боргових виплат країни в іноземній валюті та менших інтервенцій Національного банку з продажу валюти. Про це повідомляє пресслужба відомства.

07 вересня 2022

Зеленський запросив міжнародних інвесторів

Президент Володимир Зеленський звернувся до представників міжнародного бізнесу з закликом планувати свої інвестиції в Україну вже зараз, не чекаючи на закінчення війни.

07 вересня 2022

Активність надавачів небанківських фінансових послуг скоротилася через війну

НБУ інформує, що у ІІ кварталі активність надавачів небанківських фінансових послуг надалі скорочувалася, обсяги основних фінансових послуг знизилися. Обсяги активів знизилися в усіх категорій фінансових установ, окрім страховиків. Частка НБФУ в загальних активах фінансового сектору, нагляд за яким здійснює НБУ, скоротилася на 0.4 в.п. до 11.8%.

07 вересня 2022

Київ планує створити Муніципальний банк столиці

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує створити Муніципальний банк Києва та подасть заявку на участь у відкритому конкурсі на виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ "Банк Січ". Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

07 вересня 2022

Україна відзначає День воєнної розвідки

7 вересня українська воєнна розвідка відзначає  30-річний ювілей. Це свято – визнання особливої ролі, яку відіграє воєнна розвідка у справі захисту національних інтересів України. У складних умовах повномасштабної агресії, країна особливо потребує ефективної та активної розвідки, спроможної до надання оперативної, об'єктивної та достовірної розвідувальної інформації, а також реальних прогнозів для прийняття керівництвом країни важливих державних рішень.

07 вересня 2022