Україна відзначає День воєнної розвідки

07.09.2022, 10:54
Україна відзначає День воєнної розвідки

7 вересня українська воєнна розвідка відзначає  30-річний ювілей. Це свято – визнання особливої ролі, яку відіграє воєнна розвідка у справі захисту національних інтересів України. У складних умовах повномасштабної агресії, країна особливо потребує ефективної та активної розвідки, спроможної до надання оперативної, об'єктивної та достовірної розвідувальної інформації, а також реальних прогнозів для прийняття керівництвом країни важливих державних рішень. Воєнна розвідка своєю складною та кропіткою щоденною працею зміцнює систему національної безпеки України, її силу та незалежність.

Українські розвідники мають власне свято з 2007 року, коли його запровадили відповідно до наказу міністра оборони України. Його відзначають в органах військового управління, з'єднаннях та військових частинах розвідки Міністерства оборони та Збройних Сил України.

Воєнна розвідка почалася створюватися разом із з ЗСУ. 7 вересня 1992 року президент України Леонід Кравчук підписав указ про створення Управління воєнної стратегічної розвідки МО - саме тому цей день пізніше став святом. У 1994 році усі функції розвідки остаточно об'єднало в собі Головне управління розвідки Міноборони (ГУР МО).

22 березня 2001 року Верховна Рада прийняла закон Про розвідувальні органи України, відповідно до якого ГУР МО одержало статус спеціального органу державної влади.

З професійним святом воєнних розвідників привітав Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

"Вітаю із 30-ю річницею воєнної розвідки України! Завдяки сміливості та професійності воїнів-розвідників ми знаємо про ворога все й ефективно уражаємо його", – зазначив Головнокомандувач.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) України Кирило Буданов також оприлюднив привітання з нагоди Дня воєнної розвідки України. У своєму зверненні очільник відомства наголосив, що запорукою успішного виконання бойових завдань Сил оборони є ефективна та результативна діяльність воєнних розвідників.

"За тридцять років українська воєнна розвідка, маючи міцне історичне коріння, розвинулась, посилила свої спроможності, виховала когорту мужніх, талановитих, непересічних, відданих своїй справі професіоналів.
Широкомасштабна збройна агресія Росії проти України підтвердила, що запорукою успішного виконання бойових завдань Сил оборони є ефективна та результативна діяльність воєнних розвідників", – написав Буданов.

 

 

Читайте також

Читайте также