Ця вистава не має нічого спільного з волевиявленням – МЗС про "референдуми"

28.09.2022, 11:14
Ця вистава не має нічого спільного з волевиявленням – МЗС про "референдуми"

Україна закликає партнерів посилити тиск на рф включно з новими жорсткими санкціями у зв'язку з проведенням псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях та суттєво збільшити військову підтримку України.

Про це йдеться у заяві МЗС щодо фіктивних «референдумів» рф на тимчасово окупованих територіях України

В МЗС наголосили, що Росія, влаштувавши фіктивні "референдуми" на тимчасово окупованих територіях України, свідомо продемонструвала, що всі її сигнали про готовність до переговорів - це лише операція з прикриття збройної агресії та безпорадних спроб утриматися на окупованих територіях.

"23-27 вересня Російська Федерація організувала пропагандистське дійство під назвою "референдуми" на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей України", - нагадали у міністерстві.

У заяві наголошується, що примус людей на цих територіях до заповнення якихось паперів під прицілами зброї російських військових є черговим злочином Росії у ході її агресії проти України, грубо порушує Конституцію і закони нашої держави, норми міжнародного права та міжнародні зобов’язання Росії.

"Ця вистава не має нічого спільного з волевиявленням і не несе жодних наслідків для адміністративно-територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України. Україна та міжнародна спільнота засуджують такі дії Росії та вважають їх нікчемними", - сказано у заяві.

 

 

Читайте також

Читайте также