Голова Єврокомісії прибула з візитом до Києва

15.09.2022, 13:06
Голова Єврокомісії прибула з візитом до Києва

У четвер, 15 вересня, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн прибула до Києва з робочим візитом. Це її третій візит в Україну з початку війни.

Про це повідомляє голова Єврокомісії в Twitter. "Я в Києві, вже втретє з початку російської війни. Так багато змінилося.

Україна тепер кандидат в ЄС", - написала вона.

Посадовиця повідомила, що в ході візиту зустрінеться з президентом України Володимир Зеленський і прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, щоб обговорити як продовжити зближення економік і людей, поки Україна просувається до вступу.

Напередодні Урсула фон дер Ляєн виступила у Європарламенті із щорічним зверненням "Про становище Союзу", у центрі якого була боротьба із викликами, які створює режим Путіна.

В своїй промові вона зазначила, що Путін програє свою загарбницьку війну, а Україна та Європа її виграють та  заявила, що Європейський Союз продовжить підтримку України та посилюватиме санкції проти РФ, які вже завдали їй величезної шкоди.

Президентка Єврокомісії оголосила про виділення 100 мільйонів євро на відновлення розбомблених шкіл в Україні та анонсувала візит до Києва

 

Читайте також

Читайте также