Країни ЄС ніколи не визнають анексію українських територій

30.09.2022, 17:10
Країни ЄС ніколи не визнають анексію українських територій

Лідери Європейського Союзу відреагували на промову президента рф путіна, який оголосив незаконну анексію чотирьох областей України: Херсонської, Запорізької, Луганської і Донецької. 

Лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та  засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

В документі підкреслюється, що росія ставить під загрозу глобальну безпеку, навмисне підриваючи заснований на правилах міжнародний порядок та грубо порушуючи фундаментальні права України на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, основні засади, закріплені у Статуті ООН та міжнародному праві.

"Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо ні незаконні "референдуми", організовані росією як привід для подальшого порушення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, ні їхні сфальшовані та незаконні результати. Ми ніколи не визнаємо цю незаконну анексію. Ці рішення є недійсними і не можуть мати будь-якої юридичної сили. Крим, Херсон, Запоріжжя, Донецьк та Луганськ – це Україна. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації беззастережно відкинути цю незаконну анексію", - йдеться у заяві.

Лідери Євросоюзу заявили про непохитність у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України і пообіцяли, що дії рф не вплинуть на рішучість Євросоюзу.

 

 

Читайте також

Читайте также