В Україні вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру

29.09.2022, 13:22
В Україні вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру

29 вересня –  річниця масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр, одному з найвідоміших місць свідків нацистських злочинів. 29 вересня 1941 року в окупованому нацистами Києві нелюди вперше розстріляли беззбройних.

 Бабин Яр - місце пам'яті та некрополь близько 100 тисяч людей, переважна більшість яких була євреями. Також серед розстріляних були роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, в'язні Сирецького концтабору, "саботажники", порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова.

Криваві події в Бабиному Яру стали однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни.

Справу нацистів у 2022 році продовжили російські окупанти, вони так само вбивають людей на тимчасово окупованих територіях. Ступивши на нашу землю, "російський світ" залишає зруйновані міста та братські могили.

У день пам'яті жертв Бабиного Яру прем'єр-міністр України Денис Шмигаль порівняв дії нацистів з нинішніми діями армії рф.

"Здавалося б, цей жах залишився назавжди у минулому. Але через 81 рік в Україні, в центрі Європи, це знову повторилося. Розстріли, масові поховання. Ті, хто влаштовував геноцид 1941-го, і ті, хто влаштовує геноцид 2022-го, - однакові злочинці, яким дорога лише до міжнародного трибуналу",–  наголосив  Денис Шмигаль.

Пам’ять усіх жертв масових розстрілів мирного населення нацистами в окупованому Києві у роки Другої світової війни ушанував Президент Укораїни. Глава держави поклав квіти до пам’ятника жертвам трагедії, що розташований на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

Володимир Зеленський наголосив, що світ має зробити все для недопущення подібних трагедій і злочинів проти людяності, які, на жаль, стаються і сьогодні, зокрема на українській землі.

"Будь-які антигуманні режими становлять загрозу для всього людства. Злочинці, які спричиняють такі трагедії, обов'язково мають бути покарані. Щоб у диктаторів і тиранів не було бажання повторювати щось подібне у майбутньому", – зазначив Президент.

 

 

 

Читайте також

Читайте также