Пішла епоха: померла королева Великобританії Єлизавета II

фото facebook.com/TheBritishMonarchy

У віці 96 років пішла з життя Елізабет Александра Мері Віндзор – королева Великої Британії. Про це повідомила пресслужба Букінгемського палацу у Фейсбуці.

"Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і королева-консорти залишаться в Балморалі цього вечора і повернуться до Лондона завтра"  - йдеться у короткому повідомленні.

08 вересня 2022

Норвегія передасть Україні приблизно 160 протитанкових ракет Hellfire

Норвегія передасть Україні приблизно 160 ракет Hellfire, а також пускові установки та системи наведення на ціль. Про це повідомляє Mind, посилаючись на Міністерство оборони країни.

08 вересня 2022

Зеленський розповів про держбюджет на 2023 рік

Президент України Володимир Зеленський розповів, що у проекті державного бюджету на 2023 рік буде передбачено понад 1 трлн грн на сектор безпеки й оборони, а також індексацію пенсій. Про це він повідомив у відеозверненні, коментуючи результати наради з головою уряду, міністром фінансів та профільним заступником керівника Офісу Глави держави.

08 вересня 2022

ЄС виділив Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги

Європейська комісія 7 вересня схвалила виділення Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги. Про це пише видання "Діло", посилаючись на повідомлення президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн.

08 вересня 2022

Уряд визначив умови звільнення від ПДВ та ввізного мита для індустріальних парків

Уряд визначив механізм ввезення обладнання для індустріальних парків, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

08 вересня 2022

У Києві створили Маріупольський ліцей

Маріупольський ліцей тепер працюватиме в Києві. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив після засідання Київради.

08 вересня 2022

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва

Державний секретар США Ентоні Блінкен у четвер, 8 вересня, прибув із неоголошеним візитом до Києва. Планується, що він проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

На зустрічах з українськими високопосадовцями  Блінкен повідомив про додаткове виділення двох мільярдів доларів військової допомоги Україні та ще 18 країнам, які “найбільше потенційно піддаються ризику” з боку Росії, на купівлю американського військового обладнання.

08 вересня 2022

"Рамштайн-5" - Голова Пентагону розповів, яку допомогу отримає Україна

Україна додатково отримає від Сполучених Штатів Америки військової допомоги на $675 млн.

Про це в четвер, 8 вересня, на відкритті п'ятої зустрічі у форматі "Рамштайн" у Німеччині повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.За його словами глави Пентагону, відповідне рішення напередодні ухвалив президент США Джо Байден.

Остін також нагадав, що за кілька тижнів після попередньої зустрічі США виділили Україні $6,3 млрд.

08 вересня 2022