Уряд визначив умови звільнення від ПДВ та ввізного мита для індустріальних парків

08.09.2022, 16:59

Уряд визначив механізм ввезення обладнання для індустріальних парків, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

На засіданні Кабінету Міністрів 7 вересня було прийнято новий порядок ввезення з-за кордону нового устаткування та комплектуючих для індустріальних парків.

Новий Порядок дозволить забезпечити цільове використання ввезеного обладнання учасниками індустріальних парків та контроль за таким використанням. При цьому Порядком спрощується механізм його ввезення. Адже перелік та обсяги обладнання, що ввозитиметься з-за кордону, не потрібно затверджувати окремим рішенням Уряду.

"Індустріальні парки мають стати точками росту економіки і післявоєнної відбудови країни. Ми визначаємо умови отримання нових економічних стимулів для їх учасників - скасування ПДВ та ввізного мита. Сподіваюсь, що новий механізм зацікавить інвесторів, сприятиме створенню нових підприємств на території нашої держави та поступовому відновленню економіки України, яка зазнала руйнування внаслідок російської агресії", - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також