Український бізнес отримав можливість залучати мільярдні кредити

27.09.2022, 17:36

Фінансова корпорація розвитку Сполучених Штатів Development Finance Corporation (DFC), яка є агентством федерального уряду США, повідомила про готовність кредитувати український бізнес в рамках окремих проектів на суми від 1 млн до 1 млрд доларів на кожен з них. Про це повідомив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан, передає пресслужба Мінекономіки.

"В нас знову є гарні новини щодо залучення інвестицій в країну і підтримки українських підприємств за рахунок міжнародних фінансових інструментів. Наразі мова йде про те, що агентство DFC готове кредитувати проекти в Україні на суми від 1 млн до 1 млрд доларів. Зазвичай ця компанія підтримує тільки американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу. Але заради України вони зробили виключення і готові видавати кредити, навіть в разі, якщо в українському бізнесі не буде представлено американського інвестора", - розповів заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

За його словами, DFC готова підтримувати Україну декількома різними фінансовими інструментами. Крім прямого кредитування вони готові надавати покриття кредитних ризиків.

Читайте також