Пішла епоха: померла королева Великобританії Єлизавета II

08.09.2022, 21:09
фото facebook.com/TheBritishMonarchy

У віці 96 років пішла з життя Елізабет Александра Мері Віндзор – королева Великої Британії. Про це повідомила пресслужба Букінгемського палацу у Фейсбуці.

"Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і королева-консорти залишаться в Балморалі цього вечора і повернуться до Лондона завтра"  - йдеться у короткому повідомленні.

В четвер удень британську королеву взяли під медичний нагляд через занепокоєння лікарів станом її здоров'я. Після цього всі діти й онуки Єлизавети II вирушили до замку Балморал у Шотландії, а британський суспільний мовник BBC змінив сітку мовлення.

В останні місяці ЗМІ повідомляли про проблеми зі здоров'ям Єлизавети II, через які їй було важко пересуватися. Королева не була присутня на низці заходів.

У червні цього року королева Великої Британії стала другим за тривалістю правління монархом у світі. Попереду неї виявився лише Людовік XIV, який правив у Франції з 1643 по 1715 роки.

Єлизавета II, коронована у 1953 році, у вересні 2015 року стала британським монархом, який правив найдовше, перевершивши свою прапрабабусю королеву Вікторію.

 

Читайте також

Читайте также