Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку - Зеленський

Україна подає заявку на вступ до Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Про це у п'ятницю, 30 вересня, повідомив президент України.

За словами Володимира Зеленського, де-факто Україна вже пройшла свій шлях НАТО, довівши сумісність зі стандартами Альянсу. Тепер же Україна готова вступити у НАТО офіційно за пришвидшеною процедурою.

30 вересня 2022

Мінекономіки закликає банки підтримати експортерів

Міністерство економіки України закликало українські банки підтримати українську економіку під час війни шляхом фінансування експорту українських товарів, робіт та послуг на світові ринки, повідомляє пресслужба міністерства.

30 вересня 2022

ЄІБ може профінансувати перший концесійний автобан в Україні

Європейський інвестиційний банк розгляне питання фінансування та завершення проєкту першого концесійного автобану Краковець-Львів та розширення інфраструктури західного кордону України, пише ЦТС.

30 вересня 2022

Сенат США схвалив допомогу Україні у розмірі $12,4 млрд

Сенат США ухвалив законопроєкт про тимчасове фінансування, який передбачає виділення Україні понад $12 млрд. Про це пише видання "Гордон", посилаючись на The Washington Post.

30 вересня 2022

Країни ЄС ніколи не визнають анексію українських територій

Лідери Європейського Союзу відреагували на промову президента рф путіна, який оголосив незаконну анексію чотирьох областей України: Херсонської, Запорізької, Луганської і Донецької. 

Лідери усіх країн Європейського Союзу опублікували спільну заяву, у якій рішуче відкинули та  засудили незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

30 вересня 2022