Украинские предприятия на компакт-диске

11.10.2000, 14:10

Выпущен уникальный компакт-диск "Украинские предприятия: путь к успеху", в который вошли лучшие украинские предприятия. (укр.)

Фінансувало цю справу Агентство з міжнародного розвитку США у рамках проекту "Реструктуризація українських підприємств". Низку заходів було спрямовано на створення економічно життєздатних компаній, орієнтованих на споживача. Починаючи з листопада 1998 року, експерти проекту співпрацювали з 22 підприємствами України. З-поміж досягнутих позитивних результатів є такі: скорочення заборгованості із заробітної плати, зростання реалізації продукції за живі гроші, зниження собівартості продукції, розвиток служби маркетингу та збуту, вдосконалення процесу прийняття управлінських рішень.

Зокрема, на Дружківському заводі металовиробів у порівнянні з минулим роком обсяг бартерних операцій зменшили на 40%, завдяки чому ліквідовано заборгованість із заробітної плати за 4 місяці, наростили більше ніж удвічі обсяг продажу на експорт, на 1,2 мільйона гривень скоротили недоїмку до державного та місцевого бюджетів. Часівярський комбінат вогнетривких матеріалів знизив витрати на енергоносії на $60 тисяч на рік тощо.

Недавно натхненники проекту випустили компакт-диск під назвою "Українські підприємства: шлях до успіху", що вважається унікальною подією навіть у світовому контексті. 250 сторінок, 9 годин аудіозапису, 540 слайдів, 20 хвилин відеоматеріалів, 200 тисяч слів є потоком найдетальнішої інформації про ті підприємства, де реструктуризація вже пройшла. Нині в областях України відбуваються презентації цього компакт-диску, першими свідками яких стали Донецьк, Харків, Дніпропетровськ. Сергій Довгаль.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також