Плюс прибыль, минус убытки

13.12.2000, 12:22

Если верить отчетности больших сельхозпредприятий, которые проинформировали Госкомстат Украины о своей финансово-хозяйственной деятельности на начало октября текущего года, количество убыточных предприятий в аграрном секторе в 2000 году, по сравнению с предыдущим, сократится на треть. (укр.)

Але завдяки тим господарствам, котрі за підсумками сільськогосподарського року планують працювати з вигодою, цьогорічний прибуток (1,1 млрд. грн.) у 2,4 раза перевищує надбання рентабельних господарств 1999 року. З плюсом закінчать сільськогосподарську діяльність-2000 Івано-Франківщина, Крим, Одещина, Вінниччина, Кіровоградщина та Київщина. Рентабельність селянської праці тут від 31,4% до 0,5%.

На жаль, в перший же приватизаційний рік не вдалося вийти на плюсову рентабельність виробництва сільгосппродукції по Україні (вона становитиме мінус 2,4%). Але порівняння з минулорічним мінусом у 22,1% доволі промовисте. Найбільші збитки поки що зафіксовані у сільгоспвиробництві Волині, Чернігівщини, Львівщини та Закарпаття.

Збиткові господарства становлять нині близько 54% порівняно з 84% у 1999 році. Що ж стосується валових показників, то українські сільгосппідприємства на кінець 2000 року планують отримати все-таки більше двох з половиною мільярдів гривень прибутку.
Инф. гвзеты "Україна молода".

Читайте також