Что за свадьба без баяна, что за золото без Яны

21.03.2000, 18:10

Сборная команда Украины заняла шестое место по количеству наград, завоевав 7 медалей на 5-м чемпионате мира по плаванию на "короткой воде", который прошел в Афинах (Греция). Три медали на счету лидера сборной Яны Клочковой. (укр.)

Блискуче виступила збірна України на 5-му чемпіонаті світу на "короткій воді", що пройшов у Афінах (Греція). Наша команда загалом виборола 7 медалей, з цього комплекта дві золоті і одну срібну, з яких завоювала лідерка збірної Яна Клочкова. Яна була найкращою у коренному комплексному плаванні (200 і 400 м), а "срібло" "привезла" у запливі на 400 м вільним стилем.

Успішно виступили Денис Силантьєв (бронзова медаль на дистанції 100 м батерфляєм), Ігор Червінський з результатом 14.48.20 був другим на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Ще дві бронзові нагороди в активі Олега Лисогора, що подолав 50-метрівку на спині за 27,30 секунди, та Вячеслава Николайчука (200 метрів на спині.

За кількістю медалей українці посіли 6-те місце, випередивши декілька сильних збірних, приміром, російську, а найбільше нагород дістали збірні США, Швеції, Німеччини, Великої Британії, Південної Африки. Загалом на чемпіонаті було встановлено 15 нових світових рекордів. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також