Куда "девушку" понёс?

17.05.2000, 11:23

Картина работы художника Виктора Васнецова похищена неизвестным в ночь на 12 мая из музея им. Ильи Репина в городе Чугуеве Харьковской области. (укр.)

У Чугуївському музеї Іллі Рєпіна, що на Харківщині, у п'ятницю вночі викрали картину російського романтика XIX століття Віктора Васнєцова. За попередніми даними, злодій перепиляв решітку на одному з вікон невисокого будинку і прямо з вулиці дістав картину. Вже через дві з половиною хвилини після того, як спрацювала сигналізація, на місце НП прибув загін відомчої охорони. Але спритний крадій уже встиг розтанути у нічних сутінках.

"Портрет Липковської" Васнєцова подарували музею колеги з московської Третьяковки ще в 60-х роках. Вартість полотна експерти оцінили в 30 тисяч доларів. Ця картина є не найдорожчим і найціннішим експонатом родинного будинку Рєпіних, тому правоохоронці висунули версію, що злодій полював саме за портретом васнєцовської красуні. Втім, існує й інша версія - злодій поцупив ту картину, яка висіла ближче до вікна.

Замовник злочину, на думку слідчих, мешкає в Харкові. Фахівці також стверджують, що картина, ймовірно, знаходиться нині в обласному центрі й навряд чи буде звідси відправлена найближчим часом. Усі прикордонні та митні пости України, а також Інтерпол уже отримали з цього приводу точні вказівки. Лариса Салимонович. Харків. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також