Новое гражданство Шевченко

19.07.2000, 10:50

Экс-форвард киевского "Динамо" Андрей Шевченко уже в ближайшее время может стать гражданином ЕС. (укр.)

Досить несподівана новина надійшла з табору найцікавішої для українських болільників італійської команди - "Мілана". За повідомленням зарубіжних інформагенств, головним завданням на міжсезоння для керівництва клубу є одержання Андрієм Шевченком громадянства ЄС. Як відомо, громадяни країн, що входять до Євросоюзу, не вважаються в клубах цих самих країн легіонерами (тобто у складі того ж таки "Мілана" одночасно на полі може з'явитися, наприклад, 5 французів, 3 англійці, 2 німці й ще іспанець на додачу). А ось футболісти з країн, які не є членами ЄС, постійно потерпають: на їхню одночасну присутність на полі існують певні обмеження. "Мілану" пощастило: його юристи "відкопали" певний документ, згідно з яким громадяни України можуть без проблем працювати на території Італії. І тепер майже на сто відсотків упевнені: екс-форвард київського "Динамо" вже найближчим часом одержить відповідний паспорт і таким чином звільнить одну вакансію для "неєесників". Нею, швидше за все, скористається нігерієць Тарібо Уест, який, незважаючи на свій високий клас, частенько через вищезгадувані обмеження залишався на лаві запасних. Його навіть хотіли продавати, але тепер (звичайно, за умови, що Шевченку "виправлять ксиву") керівництво "Мілана", безперечно, залишить у себе майстерного захисника.

До речі, незважаючи на досить пізній початок національної першості Італії (котра, нагадаємо, стартує аж 1 жовтня), "Мілан" одним із перших розпочав підготовку до нового сезону. Вочевидь, напруженою роботою на тренуваннях та неймовірною спекою (температура повітря на Апеннінах сягала 40 градусів за Цельсієм) і пояснюється дещо дивний зовнішній вигляд багатьох гравців. Так, Костакурта, Шамот, Айяла, Де Ашентіс, Колоччині та наш Андрій Шевченко, щоб якось врятуватися від палючого італійського сонця, поголили голови "під нуль". Всі "голомозі" "міланісти" пояснюють свій вчинок саме спекою, а не намаганням крокувати в ногу зі "скінхедською" модою.

І ще одна цікавинка від "Мілана". Віце-президент клубу Адріано Галліані неодноразово підкреслював, що нинішнього міжсезоння політика "Мілана" спрямована, в першу чергу, не на поповнення складу, а на його збереження. Водночас начальник Галліані - президент клубу Сільвіо Берлусконі - урочисто пообіцяв залучити до команди суперхавбека "Манчестер Юнайтед" Девіда Бекхема. Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також