УЕФА подсчитывает доходы клубов

29.07.2000, 12:35

Европейский союз футбольных ассоциаций (УЕФА) проинформировал о достижениях национальных федераций и ведущих клубов в прошлом еврокубковом сезоне. (укр.)

За нормами, що панують у цивілізованому світі, відомості поширюються цілком офіційно, а сама бухгалтерія є достатньо прозорою, щоб ні в кого не виникало бажання приховати чи свідомо заменшити розміри прибутку.

Національна футбольна федерація України отримала від УЄФА 700 тисяч швейцарських франків. Це - середній показник. Понад один мільйон дісталося дев'яти федераціям, найбільше - 1 мільйон 330 швейцарських франків - отримали поляки.

Значно вагомішими є здобутки провідних європейських клубів. Найцікавіше, що найбільше грошей заробив не тріумфатор Ліги чемпіонів - іспанський "Реал", а німецький "Байєрн" - 45 мільйонів 527 тисяч. У мадридців - на 637 тисяч швейцарських франків менше. Як не дивно, та випередили мюнхенці "чемпіона чемпіонів" завдяки надходженням коштів від реклами. Понад тридцять мільйонів франків заробили минулого сезону також іспанські "Барселона" та "Валенсія", "Лаціо" з Італії та французька "Жиронда".

На цьому тлі здобуток українського чемпіона, можливо, й не вражає, проте він достоту солідний. "Динамо" отримало 10 мільйонів 709 тисяч швейцарських франків, причому за рекламу - лише 209 тисяч. Для порівняння: російському "Спартакові" виплачено 6 мільйонів 638 тисяч швейцарських франків, у тому числі рекламних - 1 138 000. Инф. газеты "Вечірній Київ".

Читайте також