ЗА ЧЕРТОЙ ЭЛИТЫ

25.07.2000, 11:14

Кубок Европы по легкой атлетике, проходивший в британском городе Гейтсхед, принес разочарование украинским поклонникам королевы спорта. Заняв лишь седьмое место, женская команда распрощалась с элитным дивизионом, присоединившись к мужской сборной, которая понизилась в классе еще раньше. (укр.)

Причиною невдачі можна було б назвати ослаблений склад нашої дружини, лідери якої готуються за індивідуальною програмою. Однак, цей фактор чомусь не завадив успішному виступові тих же росіянок, котрі вибороли першу сходинку, чи срібним призеркам німкеням. Від українських дівчат максимальних досягнень не вимагалось, але, чесно кажучи, й передостаннього місця - гірше за наших легкоатлеток виступили тільки представниці Греції - од них не очікували.

Усе, втім, могло скластися краще, якби Євгенія Савина бодай вийшла на старт у сектор для стрибків з жердиною, а естафетна команда 4х400 м не була дискваліфікована. Додамо - ще й непередбачені втрати в інших дисциплінах - і вийде цілком закономірний провал.

У складі вітчизняної збірної можемо відзначити бар'єристок Тетяну Терещук, яка впевнено виграла чотирьохсотметрівку, Майю Шемчишину, котра, посівши друге місце в спринті, всього на дві соті відстала од переможниці - француженки Лінди Ферги. Гідні результати в стрибках у довжину та потрійному показали відповідно Олена Шеховцова та її тезка Говорова. А переможницею кубка Європи в жінок стала російська команда, що вже четвертий рік поспіль здіймається на провідну сходинку п'єдестала. Слідом за нею розташувалась німецька збірна. Бронзові ж медалі дісталися француженкам.

Водночас тривали змагання серед чоловіків, де, як і в жінок, основна боротьба за лідерство точилась між Росією та Німеччиною. Проте несподівано всіх випередив колектив Великобританії, котрим з огляду на статус господарів відверто симпатизували судді. Російська та французька делегації спробували опротестувати рішення арбітрів, але апеляційна комісія відхилила їхні скарги. Останні місця тут дісталися шведам та угорцям, які наступного сезону змагатимуться в першій лізі. Инф. газеты "Молодь України".

Читайте також