Экологическая катастрофа в Киеве отменяется

19.10.2001, 11:43

МЧС Украины не подтверждает информацию, которая появились 18 октября в некоторых российских и украинских СМИ, о разливе ртути на киевском заводе "Радикал". (укр.)

18 жовтня окремими російськими та українськими засобами інформації, з посиланням на інформацію російських Інтернет-сайтів "Утро.ру" та "Ізвестія.ру", було розповсюджено повідомлення про екологічну катастрофу у м. Києві, яка сталася внаслідок розливу десятків тонн ртуті на заводі "Радикал".

Для з'ясування ситуації на заводі працювала оперативна група Головного управління з питань надзвичайних ситуацій міськдержадміністрації, яка встановила, що інформація про екологічну катастрофу не відповідає дійсності. На виконання рішення Київської міської Ради від 29.06.2000 року N 221/942 "Про ліквідацію наслідків виробництва хлору та каустичної соди на ВАТ "Радикал" у м. Києві" та розпорядження Київської міської державної адміністрації від 18.06.2001 року N 1240 з 15 серпня 2001 року на заводі у плановому порядку проводяться роботи оперативно-рятувальною службою м. Харкова (виконавець робіт був визначений за результатами тендеру).

На цей час закінчені роботи по очищенню від сміття підлоги на першому та другому поверхах, лоткової каналізації, і проводиться злив ртуті з електролізерів у тару для транспортування на ТОВ "Микитртуть".
Инф. МЧС Украины.

Читайте також