Ожидается расширение украино-британского сотрудничества

26.10.2001, 10:52

Проведенные Министром иностранных дел Украины Анатолием Зленко 25 октября в Лондоне переговоры с британским коллегой Джеком Стро дают основание утверждать о заметном улучшении климата украино-британских отношений и об ожидаемом расширении двустороннего сотрудничества во многих сферах. (укр.)

А. Зленко і Дж. Стро проаналізували сучасний стан співробітництва між Україною і Великою Британією, обмінялися думками щодо стратегічного розвитку україно-британського партнерства в подальшому.

Було домовлено про подальшу активізацію політичного діалогу між двома країнами, виведеного на якісно новий рівень офіційними візитами 16-17 жовтня цього року в Україну Віце-прем'єр-міністра Великої Британії Джона Прескотта і 23-25 жовтня 2001 року до Великої Британії Міністра закордонних справ України Анатолія Зленка. Британський Міністр підтвердив готовність Уряду Великої Британії підтримати Україну на шляху якнайскорішого приєднання до Світової організації торгівлі (СОТ).

Глави зовнішньополітичних відомств двох країн обмінялися думками з широкого кола питань сучасного міжнародного життя. Так А. Зленко поінформував Дж. Стро про результати свого нещодавнього Кавказького турне, а британський Міністр поділився інформацією про результати свого візиту 23-24 жовтня цього року до США. В полі зору двох Міністрів була проблематика глобальної боротьби з тероризмом, зокрема, ініціативи України у цій сфері, а також ситуація на Балканах.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також