Украина стала председателем ОЧЭС

29.10.2001, 11:03

26 октября Украина приняла от Турецкой Республики председательствование в Организации Черноморского Экономического Сотрудничества (ОЧЭС). (укр.)

Виступаючи на церемонiї передачi головування, яка вiдбулася у мiстi Анталiя, Мiнiстр закордонних справ України наголосив, що "в перiод свого перебування на чолi ОЧЕС Україна докладе максимум зусиль для активного розвитку економiчного вимiру спiвпрацi в рамках Органiзацiї".

Головнi зусилля, за словами глави українського зовнiшньополiтичного вiдомства, Україна має намiр скеровувати на розвиток розгалуженої транспортної iнфраструктури ОЧЕС, вирiшення комплексу питань з енергетичної сфери, надання сприяння малому i середньому бiзнесу.

А.Зленко повiдомив, що у березнi 2002 року в Києвi вiдбудеться Конференцiя мiнiстрiв транспорту країн-членiв ОЧЕС, в рамках якої будуть обговоренi питання, пов'язанi з функцiонуванням транспортних шляхiв у регiонi, а також розглянутi новi iнiцiативи, спрямованi на розвиток регiональних i мiжрегiональних транспортних коридорiв.

Пiсля завершення урочистої церемонiї головуючий в ОЧЕС Мiнiстр закордонних справ України А.Зленко зустрiвся з представниками дiючих в рамках Органiзацiї iнститутiв: Секретарiату, Парламентської Асамблеї та Дiлової Ради.

На думку експертiв, головування в ОЧЕС, окрiм пiдвищення авторитету та вiдкриття нових можливостей у розвитку спiвпрацi з iншими мiжнародними органiзацiями, вiдкриває перед Україною перспективи поглибленої iнтеграцiї власної транспортної системи у систему регiональних та мiжрегiональних транспортних координат.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також