План на пленарную неделю

18.12.2001, 10:58

С 18 по 21 декабря 2001 года Верховная Рада Украины по плану должна рассмотреть около 160 вопросов, в том числе 15 документов, определенных Президентом Украины и правительством как неотложные и первоочередные. (укр.)

У вівторок, 18 грудня, народним депутатам планується запропонувати до розгляду 15 документів, в тому числі законопроекти про місцеве самоврядування в Україні (нова редакція), про внесення змін до деяких законів України з метою усунення випадків ухилення окремих підприємств, створених за участю іноземних інвесторів, від сплати податків і зборів, про внесення змін до Митного тарифу України.

У середу, 19 грудня, заплановано обговорення 10 питань, в тому числі доопрацьованого законопроекту про судовий устрій та проектів законів про внесення змін до Закону України "Про зв'язок" та "Про дорожній рух". Планується також, що після 16-ї години народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Проектом розкладу засідань Верховної Ради на наступний тиждень передбачається, що в день прийняття рішень - 20 грудня, четвер, - депутати мають визначитися з 130 питань. Заплановано, зокрема, розгляд законопроектів "Про Державний бюджет України на 2002 рік", а також Митного та Податкового кодексів України в третьому читанні. Планується, що народні депутати розглянуть у другому читанні законопроекти про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим; про державне регулювання виробництва, експорту, імпорту дисків для лазерних систем зчитування; про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань страхування; про кредитні спілки; про іпотеку.

Проект розкладу парламентських засідань також передбачає у цей день розгляд законопроектів "Про внесення змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України" та "Про засади функціонування оптового ринку електричної енергії в Україні" з пропозиціями Президента України.

Передбачається також, що народні депутати у четвер розглянуть питання про включення до порядку денного 8-ї сесії Верховної Ради України близько 70 законопроектів.

У п'ятницю, 21 грудня, до розгляду народними депутатами заплановано 12 питань, в тому числі законопроект про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні"; проекти законів про управління об'єктами права державної власності; про затвердження Загальнодержавної програми розвитку малих міст України.

Календарним планом проведення 8-ї сесії Верховної Ради України третього скликання передбачено, що 24-28 грудня народні депутати працюватимуть у виборчих округах.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також